12.19.2006

Mat och dess misstag

Vuxenvärlden kommer bara närmare och närmare, jag ska försöka uppskatta mitt liv som "inneboende" så länge det varar. Nu är det inte jag, utan min mamma som ser till att skåpen är fyllda med diverse saker som även kan kallas för mat. Suck, om man ändå kunde hyra in mödrar som gjorde sånt åt en för ett pris av gratis... nog om det!

Jag tänkte gå in lite närmare på det där med mat, eller rättare sagt tillagningen av den. Nej, det kommer inte bli något "License to Grill" eller "Tinas kök" (though min mamma kallas för Tiina så halvpoäng där) men mer saker som kan hända. Sebbz får dock ursäkta mig för att jag sno själva idén såhär barbariskt men det ska nog gå bra.

Plattkontroll - Något som är väldigt svårt att ha ibland, särkilt när skruvmojängerna (värmereglagen?) sitter på ett väldigt konstigt sätt och dess markering inte är den bästa. Jag kommer ihåg när jag sa till mig själv: "Den här gången ska jag INTE sänka värmen på makaronerna utan köttbullarna, vill inte ha helsvarta köttisar som krispiga på utsidan och svinkalla på insidan." Sagt och gjort, jag misslyckades även denna gång...

En annan gång då vi skulle ha fin middag hemma hos lidde så blev såsen aldrig klar. Jag tänkte varför i helskotta den envisades med att vara vattnig och aldrig bli till sås. Jag var inte den enda som utövade svärord mot den, men jag måste erkänna att jag var den enda som visste att plattan inte var på när jag väl märkte det. Slog på den lite snabbt och vispade tyst ihop såsen utan att berätta om mitt misstag...

Dessért kanske? - Vi har väl alla ätit chokladpudding! Säkerligen är det många som försökt sig på att göra denna enkla delikatess. Det är inte alls svårt, massor med mjölk, puddingpulver och en jäkla massa styrka under vispningen samt tålamod under... förstelningen...

Jag har egentligen inte haft några problem med chokladpudding, mer än magont efter allt för stora portioner. Men ett par gånger har jag minsann fått smaka på det sura äpplet. Det är såhär, att jag under två tillfällen försökte göra chokladpuddingen i glasskål. Vissa ser väl inget problem med det, men efter dessa försök tänker jag aldrig mera göra chokladpudding med hjälp av det materialet.

Allting går finemang, tills du tar första tuggan. Puddingen har ingen konstig pudding-konstistens utan den är bara konstig. På botten samlas det bara mer och mer vatten med märkligt stora halter socker i och du blir äcklad bara av att se det. Du slänger det snabbt.

Bra början, skitigt slut - Du har lagat ihop en fin middag som du bara väntar på att få smälla i dig till den sista tuggan. Föreställ dig själv; Pommes Frites med Hamburgare och sallad. Inte tillräckligt bra? Den här då; Klyftpotatis med krispigt salta skal, Fläskfilé, sallad och bearniesås. Inte ens vegetarianer kan tacka nej till något sånt!

Juicen du vill ha räckte precis till att fylla upp ett 0,5l glas och du går ner med allting till tv-rummet. Du sätter sakta ner tallriken med ljuvligheterna på bordet och glaset därefter. Du slår lungt på tv'n och titta! favoritfilmen! Allting är perfekt för en ensam men ändå GRYMT mysig kväll. Det är då det händer.

Du råkar snudda till glaset och från den stund du kände att din hand stötte emot något så tänker du på alla svärord du kan medans du hjälplöst ser glaset välta över bordet. Vätskan av volym 0,5L väller ut över hela bordet och det rinner hejdlöst ner på golvet där en matta klyftigt placerat sig. Allt är förstört, din enda utväg är att hämta trasa och papper, svära lite, torka upp, svära lite till och sedan sätta dig förstört ner på din tron och äta en kall middag. Livet är verkligen aldrig lätt.

Du borde få besöksförbud från kök! - Nej riktigt så farligt är det inte att ha mig i köket, jag lovar. Jag är något utav en mästare när det gäller att mikra mat! Förutsatt att de har tydliga instruktioner på antingen svenska eller engelska. Oftast räcker det med en liten bild på en mikrovågsugn, samt ett tal som talar om hur många minuter som gäller.

Min mikrovågsugn är min vän, vill ni någon gång komma förbi på besök så bjuder jag på micropop. Jag försäkrar er att ni kommer få delikata popcorn utan någon unken lukt av vidbrändhet eller allmänt skabb. Har ni dessutom med er Pan Pizza så kan jag tillaga den åt er, har en förmåga att göra mikromat ätbar trots allt.

Så vad säger du, trogna läsare, middag nån dag?

3 kommentarer:

Anonym sa...

haha,vad fint :D. jag ser fram emot den där middagen.. för övrigt görs chokladpudding bäst i ett vanligt glas :P.

du lär dig nog så småningom... :)

piNky sa...

jag använder plastdunke nuförtiden och det funkar alldeles utmärkt :)

Anonym sa...

hihi middag! mikron är min privata kock! kände igen mig väldigt mkt! ändå hade jag MVG i hemskunskap :P haha
/ sofie